Vis enkel innførsel

dc.contributor.authorHjelset, Ann Merete
dc.contributor.authorSundet, Jan H.
dc.date.accessioned2007-07-24T13:10:20Z
dc.date.issued2004
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/11250/113475
dc.description.abstractMålsetningen med prosjektet var å undersøke hvordan fyllingsgraden i bein hos kongekrabbe varierer med størrelse, årstid og geografisk område. Det ble samlet inn totalt 654 hannkrabber over minstemålet fra to lokaliteter i Varangerfjorden, Finnmark, en gang i måneden. Kongekrabben ble produsert ved krabbemottaket Domstein AS i Vadsø og sendt ned til Tromsø for videre analyse. Fyllingsgrad hos kongekrabbe lar seg best bestemme når krabben er kokt. - Undersøkelsen viser at kvaliteten tilsier det kan fiskes etter kongekrabbe fra oktober til januar - Ingen geografisk variasjon mellom de to undersøkte lokaliteten i Varangerfjorden - Kongekrabber med nytt skall dominerer fangstene og har ikke alltid tilfredsstillende kjøttfylling i bein og klør. - Kongekrabber med eldre skall holder en jevnt kjøttfyllingsgrad gjennom hele året.en
dc.format.extent2069417 bytes
dc.format.mimetypeapplication/pdf
dc.language.isonoben
dc.publisherHavforskningsinstitutteten
dc.relation.ispartofseriesFisken og haveten
dc.relation.ispartofseries2004-01en
dc.subjectkongekrabbeen
dc.subjectking craben
dc.subjectseasonal changesen
dc.subjectsesongvariasjoneren
dc.subjectfiskesesongen
dc.subjectfishing perioden
dc.titleSesongmessig variasjoner i fyllingsgrad hos kongekrabbe fra Varangerfjorden, Finnmarken
dc.title.alternativeSeasonal changes in leg fullness of red king crab from Varangerfjorden, northern Norwayen
dc.typeResearch report
dc.source.pagenumber16 s.en
dc.source.issue2004-01en


Tilhørende fil(er)

Thumbnail

Denne innførselen finnes i følgende samling(er)

Vis enkel innførsel