Sesongmessig variasjoner i fyllingsgrad hos kongekrabbe fra Varangerfjorden, Finnmark
Research report
Permanent lenke
http://hdl.handle.net/11250/113475Utgivelsesdato
2004Metadata
Vis full innførselSamlinger
- Fisken og havet (1958- ) [700]
Sammendrag
Målsetningen med prosjektet var å undersøke hvordan fyllingsgraden i bein hos kongekrabbe varierer med størrelse, årstid og geografisk område. Det ble samlet inn totalt 654 hannkrabber over minstemålet fra to lokaliteter i Varangerfjorden, Finnmark,
en gang i måneden. Kongekrabben ble produsert ved krabbemottaket Domstein AS i Vadsø og sendt ned til Tromsø for videre analyse. Fyllingsgrad hos kongekrabbe lar seg best bestemme når krabben er kokt.
- Undersøkelsen viser at kvaliteten tilsier det kan fiskes etter kongekrabbe fra oktober til januar
- Ingen geografisk variasjon mellom de to undersøkte lokaliteten i Varangerfjorden
- Kongekrabber med nytt skall dominerer fangstene og har ikke alltid tilfredsstillende kjøttfylling i bein og klør.
- Kongekrabber med eldre skall holder en jevnt kjøttfyllingsgrad gjennom hele året.
Utgiver
HavforskningsinstituttetSerie
Fisken og havet2004-01