dc.contributor.author | Hjelset, Ann Merete | |
dc.contributor.author | Sundet, Jan H. | |
dc.date.accessioned | 2007-07-24T13:10:20Z | |
dc.date.issued | 2004 | |
dc.identifier.uri | http://hdl.handle.net/11250/113475 | |
dc.description.abstract | Målsetningen med prosjektet var å undersøke hvordan fyllingsgraden i bein hos kongekrabbe varierer med størrelse, årstid og geografisk område. Det ble samlet inn totalt 654 hannkrabber over minstemålet fra to lokaliteter i Varangerfjorden, Finnmark,
en gang i måneden. Kongekrabben ble produsert ved krabbemottaket Domstein AS i Vadsø og sendt ned til Tromsø for videre analyse. Fyllingsgrad hos kongekrabbe lar seg best bestemme når krabben er kokt.
- Undersøkelsen viser at kvaliteten tilsier det kan fiskes etter kongekrabbe fra oktober til januar
- Ingen geografisk variasjon mellom de to undersøkte lokaliteten i Varangerfjorden
- Kongekrabber med nytt skall dominerer fangstene og har ikke alltid tilfredsstillende kjøttfylling i bein og klør.
- Kongekrabber med eldre skall holder en jevnt kjøttfyllingsgrad gjennom hele året. | en |
dc.format.extent | 2069417 bytes | |
dc.format.mimetype | application/pdf | |
dc.language.iso | nob | en |
dc.publisher | Havforskningsinstituttet | en |
dc.relation.ispartofseries | Fisken og havet | en |
dc.relation.ispartofseries | 2004-01 | en |
dc.subject | kongekrabbe | en |
dc.subject | king crab | en |
dc.subject | seasonal changes | en |
dc.subject | sesongvariasjoner | en |
dc.subject | fiskesesong | en |
dc.subject | fishing period | en |
dc.title | Sesongmessig variasjoner i fyllingsgrad hos kongekrabbe fra Varangerfjorden, Finnmark | en |
dc.title.alternative | Seasonal changes in leg fullness of red king crab from Varangerfjorden, northern Norway | en |
dc.type | Research report | |
dc.source.pagenumber | 16 s. | en |
dc.source.issue | 2004-01 | en |