Miscellaneous publications: Recent submissions
Now showing items 61-80 of 252
-
Risk-benefit assessment of sunscreen - Opinion of the Panel on Food Additives, Flavourings, Processing Aids, Materials in Contact with Food, and Cosmetics of the Norwegian Scientific Committee for Food and Environment
(Peer reviewed; Journal article, 2022)VKM has performed a risk-benefit assessment of sunscreen use and six UV filters. This task was undertaken on the initiative of a VKM Panel in response to the apparent paradox between the need for protective measures, such ... -
Antibiotikaresistens – kunnskapshull, utfordringer og aktuelle tiltak
(Research report, 2014) -
Genome editing in food and feed production – implications for risk assessment. Scientific Opinion of the Scientific Steering Committee of the Norwegian Scientific Committee for Food and Environment
(Peer reviewed; Journal article, 2021)The Norwegian Scientific Committee for Food and Environment (VKM) initiated this work to examine the extent to which organisms developed by genome-editing technologies pose new challenges in terms of risk assessment. This ... -
Trenger laks fettsyren EPA for optimal immunrespons? Rapport FHF prosjekt EPA-laks
(Research report, 2021)Innhold av de langkjedede omega-3 fettsyrene i dietter blir ofte oppgitt som sum EPA + DHA, uten å ta spesielt hensyn til ratioen mellom de to fettsyrene. Laksens behov for DHA er velstudert. EPA omgjøres i stor grad til ... -
Gjenfangst, bedøvelse, avliving og etterbruk av rensefisk (CleanCatch). Sluttrapport FHF-prosjekt 901560
(Akvaplan-niva rapport, Research report, 2021)Denne rapporten tar for seg utfordringer knyttet til temaene gjenfangst, avlivning og etterbruk av rensefisk som har hatt deler av sin livssyklus i merdene sammen med laksefisk for å spise lus. Gjenfangst av rensefisk er ... -
Genome editing in food and feed production – implications for risk assessment
(Peer reviewed; Journal article, 2021)The Norwegian Scientific Committee for Food and Environment (VKM) initiated this work to examine the extent to which organisms developed by genome-editing technologies pose new challenges in terms of risk assessment. This ... -
Workshop on the Norwegian Sea Aquaculture Overviews (WKNORAO). ICES Scientific Reports. 3:116.
(Research report, 2021) -
Risk assessment of methylsulfonylmethane (MSM). Opinion of the Norwegian Scientific Committee for Food and Environment
(Peer reviewed; Journal article, 2021) -
Report of the NAMMCO-ICES Workshop on Seal Modelling (WKSEALS 2020)
(Peer reviewed; Journal article, 2021) -
Forslag til forvaltningsrelevante marine naturenheter
(NIVA-rapport, Research report, 2021)Regjeringen ønsker å prioritere kartlegging av naturtyper som enten er truet, viktige for mange arter, dekker sentrale økosystemfunksjoner, eller er spesielt dårlig kartlagt. En marin faggruppe ble nedsatt for å operasjonalisere ... -
Ernæringsbehov og fôring for optimal helse og overlevelse av rensefisk - Del 1 berggylt
(Nofima rapportserie, Research report, 2021)Berggylt bør i alle livsstadier tilbys fôr som er prosessert ved lave temperaturer, som agglomerering eller kaldekstrudering, fordi dette gir bedre mineralisering og mindre deformiteter, og også redusert dødelighet hos ... -
Ernæringsbehov og fôring for optimal helse og overlevelse av rensefisk - Del 2 Rognkjeks
(Nofima rapportserie, Research report, 2021)Rognkjeks har et velutviklet tarmsystem, men pH i magen faller først ved 1,0-1,5 gram. Rognkjeksen bør derfor tilbys agglomerert eller kaldekstrudert fôr fram til denne størrelsen. Fôr med 55 % protein, 17 % fett og 6 % ... -
Tining av fryst laks, effekt av fryselagringstid og tineregime
(Nofima rapportserie, Research report, 2021)Pre-rigorfileterte, vakumpakkede laksefileter ble fryst inn ved hjelp av tørris umiddelbart etter slakting. Disse ble lagret i 1 og 4 måneder ved -30 °C. De fryste, vakumpakkende filetene ble tint enten raskt (i vann 4 °C, ... -
CRIMAC - Annual Report 2020
(Research report, 2021)