Overlevelse av kveis (Anisakis) i tørrfisk. Dokumentasjon knyttet til overlevelse av kveis (Anisakis) i produksjon av tørrfisk. Sluttrapport FHF prosjekt nr. 901332
Research report
Published version
Permanent lenke
https://hdl.handle.net/11250/2730291Utgivelsesdato
2019Metadata
Vis full innførselSamlinger
Sammendrag
Tørrfisk er usaltet fisk som er tørket på naturlig vis hengende på hjell i ca. 3 måneder. Det brukes stort sett torsk (Gadus morhua) i produksjonen av tørrfisk. I Lofotområdet starter produksjonen av tørrfisk hvert år i forbindelse med skreifisket som vanligvis foregår mellom januar og april. Fisken henger på hjell i ca. 3 måneder fulgt av ettermodning i 2-3 måneder innendørs i et tørt og luftig miljø. Under tørkingen mister produktet mellom 70-75% av vannet, men tørrfisken beholder ferskfiskens næringsinnhold, bare mer konsentrert.