Vis enkel innførsel

dc.contributor.authorBao, Miguel
dc.contributor.authorRoiha, Irja Sunde
dc.contributor.authorGiulietti, Lucilla
dc.contributor.authorCipriani, Paolo
dc.contributor.authorLevsen, Arne
dc.date.accessioned2021-02-25T09:42:03Z
dc.date.available2021-02-25T09:42:03Z
dc.date.created2021-02-24T14:55:53Z
dc.date.issued2019
dc.identifier.urihttps://hdl.handle.net/11250/2730291
dc.description.abstractTørrfisk er usaltet fisk som er tørket på naturlig vis hengende på hjell i ca. 3 måneder. Det brukes stort sett torsk (Gadus morhua) i produksjonen av tørrfisk. I Lofotområdet starter produksjonen av tørrfisk hvert år i forbindelse med skreifisket som vanligvis foregår mellom januar og april. Fisken henger på hjell i ca. 3 måneder fulgt av ettermodning i 2-3 måneder innendørs i et tørt og luftig miljø. Under tørkingen mister produktet mellom 70-75% av vannet, men tørrfisken beholder ferskfiskens næringsinnhold, bare mer konsentrert.
dc.language.isonob
dc.publisherHavforskningsinstituttet
dc.titleOverlevelse av kveis (Anisakis) i tørrfisk. Dokumentasjon knyttet til overlevelse av kveis (Anisakis) i produksjon av tørrfisk. Sluttrapport FHF prosjekt nr. 901332
dc.typeResearch report
dc.description.versionpublishedVersion
dc.source.pagenumber10
dc.identifier.cristin1893273
dc.relation.projectFiskeri- og havbruksnæringens forskningsfinansiering: 901332
cristin.ispublishedtrue
cristin.fulltextoriginal


Tilhørende fil(er)

Thumbnail

Denne innførselen finnes i følgende samling(er)

Vis enkel innførsel