Blar i Publikasjoner fra CRIStin på tittel
Viser treff 2349-2368 av 3061
-
Ringed seal (Pusa hispida) diet on the west coast of Spitsbergen, Svalbard, Norway: during a time of ecosystem change
(Peer reviewed; Journal article, 2020)Global warming is causing Atlantification of water masses and concomitant changes in food webs in the Barents Sea region. To determine whether changes that have been documented at lower trophic levels are impacting the ... -
The rise of a marine generalist predator and the fall of beta diversity
(Peer reviewed; Journal article, 2020)Determining the importance of physical and biological drivers in shaping biodiversity in diverse ecosystems remains a global challenge. Advancements have been made towards this end in large marine ecosystems with several ... -
Risikoanalyse for de norske havområdene om direkte og indirekte virkninger av klimaendringer på marine økosystemer under ulike utslippsscenarier - Risikorapport om hav og klima
(Rapport fra havforskningen;2022 - 41, Research report, 2022)Bakgrunn for denne rapporten var at regjeringen ønsket å gjennomføre en risikoanalyse for norske havområder av direkte og indirekte virkninger av klimaendringer på marine økosystemer under ulike utslippsscenarier. ... -
Risikorapport norsk fiskeoppdrett 2018
(Research report, 2018) -
Risikorapport norsk fiskeoppdrett 2019 - Miljøeffekter av lakseoppdrett
(Fisken og Havet;2019 - 5, Research report, 2019)Årets Risikorapport norsk fiskeoppdrett omfatter effekter på vill laksefisk, utslipp fra anlegg, fiske og bruk av leppefisk i lakseoppdrett, samt velferd hos oppdrettsfisk i merd i sjø. Akvakultur har et svært komplekst ... -
Risikorapport norsk fiskeoppdrett 2020 : Risiko knyttet til dødelighet hos utvandrende postsmolt laks som følge av utslipp av lakselus fra fiskeoppdrett
(Fisken og havet;2020 - 4, Research report, 2020)Havforskningsinstituttet har siden 2011 gitt ut en årlig risikorapport for norsk fiskeoppdrett med fokus på miljøeffekter og dyrevelferd. Arbeidet med rapporten har vist at akvakultur har et svært komplekst risikobilde, ... -
Risikorapport norsk fiskeoppdrett 2021 - kunnskapsstatus - Kunnskapsstatus effekter av norsk fiskeoppdrett
(Rapport fra havforskningen;2021 - 7, Research report, 2021) -
Risikorapport norsk fiskeoppdrett 2021 - risikovurdering
(Rapport fra havforskningen;2021 - 8, Research report, 2021)Årets Risikorapport norsk fiskeoppdrett – risikovurdering omfatter effekter på vill laksefisk, utslipp fra anlegg, fiske og bruk av leppefisk i lakseoppdrett, samt velferd hos oppdrettsfisk i settefiskanlegg og merd i sjø. -
Risikorapport norsk fiskeoppdrett 2022 - kunnskapsstatus - Effekter på miljø og dyrevelferd i norsk fiskeoppdrett
(Rapport fra havforskningen;2022 - 13, Research report, 2022-05-04)Oppdrett i åpne merder gjør at smittestoffer fra oppdrettsanleggene vil kunne drive fra merdene og ut i miljøet. Lakselus som slippes fra hunnlus som sitter på oppdrettsfisk antas, i oppdrettsintensive områder, å være den ... -
Risikorapport norsk fiskeoppdrett 2022 - risikovurdering — Effekter på miljø og dyrevelferd i norsk fiskeoppdrett
(Rapport fra havforskningen;2022 - 12, Research report, 2022)«Risikorapport norsk fiskeoppdrett 2022» omfatter effekter av lakselus, virus og genetisk innkryssing på vill laksefisk, utslipp fra oppdrettsanlegg, fiske og bruk av leppefisk i lakseoppdrett, effekter av torskeoppdrett ... -
Risikorapport norsk fiskeoppdrett 2023 — Produksjonsdødelighet hos oppdrettsfisk og miljøeffekter av norsk fiskeoppdrett
(Rapport fra havforskningen;2023 - 6, Research report, 2023)I årets risikorapport har vi tatt de første skrittene i retning av å sammenstille risikovurderingene for dyrevelferd og miljøpåvirkningene av fiskeoppdrett for hvert produksjonsområde. Dette gir en lett tilgjengelig oversikt ... -
Risikorapport norsk fiskeoppdrett 2024 - Produksjonsdødelighet hos oppdrettsfisk og miljøeffekter av norsk fiskeoppdrett
(Rapport fra havforskningen;2024 - 4, Research report, 2024) -
Risk assessment of Aquaterra® oil for its intended use as ingredient in fish feed
(Peer reviewed; Journal article, 2023)The Norwegian Scientific Committee for food an Environment (VKM) has assessed an application for authorisation of refined oilseed rape oil (Aquaterra®) derived from genetically modified oilseed rape line NS-B50027-4 for ... -
Risk assessment of Aquaterra® oil for its intended use as ingredient in fish feed. Scientific Opinion of the Norwegian Scientific Committee for Food and Environment
(Peer reviewed; Journal article, 2023)The Norwegian Scientific Committee for food an Environment (VKM) has assessed an application for authorisation of refined oilseed rape oil (Aquaterra®) derived from genetically modified oilseed rape line NS-B50027-4 for ... -
Risk assessment of grilled and barbecued food
(Peer reviewed; Journal article, 2024) -
Risk assessment of grilled and barbecued food
(Peer reviewed; Journal article, 2024)When grilling, more harmful substances can be formed than when frying in a pan. For most people, there is a low risk associated with eating grilled food. Grilling food at a high temperature and/or on a campfire, often, and ... -
Risk assessment of grilled and barbecued food
(Peer reviewed; Journal article, 2024)When grilling, more harmful substances can be formed than when frying in a pan. For most people, there is a low risk associated with eating grilled food. Grilling food at a high temperature and/or on a campfire, often, and ...