• Bred kartlegging av faktorer som påvirker teksturegenskaper i oppdrettslaks ved multivariat tilnærming 

      Mørkøre, Turid; Espe, Marit; Veiseth-Kent, Eva; Terjesen, Bendik Fyhn; Koppang, Erling Olaf; Rørvik, Kjell-Arne (Nofima rapportserie;, Research report, 2009)
      Formålet med studien var å øke kunnskapen om forhold som påvirker teksturen i laksemuskel og å definere faktorer som kan bidra til bedre fasthet i filet. Fisken i forsøket var oppdrettslaks fra en omfattende fôringsstudie ...
    • Optimalt fôr som gir fast filet 

      Mørkøre, Turid; Koppang, Erling Olaf; Espe, Marit; Larsson, Thomas; Veiseth-Kent, Eva; Terjesen, Bendik Fyhn; Standal, Inger Beate; Rørvik, Kjell-Arne (Nofima rapportserie, Research report, 2010)
      Formålet med studien var å undersøke om fôr tilsatt aminosyrene arginin eller glutamat kan forbedre teksturen av oppdrettslaks. I tillegg ønsket vi å undersøke om bløt filet kan knyttes til nedsatt leverfunksjon eller andre ...
    • Trenger laks fettsyren EPA for optimal immunrespons? Rapport FHF prosjekt EPA-laks 

      Liland, Nina Sylvia; Sissener, Nini; Østbye, Tone-Kari K; Gjøen, Tor; Bou, Marta; Holen, Elisabeth; Ruyter, Bente Synnøve; Krasnov, Aleksei; Lutfi, Esmail; Espe, Marit; Stubhaug, Ingunn; Rosenlund, Grethe (Research report, 2021)
      Innhold av de langkjedede omega-3 fettsyrene i dietter blir ofte oppgitt som sum EPA + DHA, uten å ta spesielt hensyn til ratioen mellom de to fettsyrene. Laksens behov for DHA er velstudert. EPA omgjøres i stor grad til ...