Browsing Miscellaneous publications by Author "Brantsæter, Anne Lise"
Now showing items 1-4 of 4
-
Benefit and risk assessment of iodization of household salt and salt used in bread and bakery products. Opinion of the Panel on Nutrition, Dietetic Products, Novel Food and Allergy of the Norwegian Scientific Committee for Food and Environment
Henjum, Sigrun; Brantsæter, Anne Lise; Holvik, Kristin; Lillegaard, Inger Therese Laugsand; Mangschou, Bente; Parr, Christine Louise; Starrfelt, Jostein; Stea, Tonje Holte; Andersen, Lene Frost; Dahl, Lisbeth Jane; Dalen, Knut Tomas; Løvik, Martinus; Ulven, Stine Marie; Strand, Tor A (VKM Report, Research report, 2020) -
Cyanobakterier og cyanotoksiner i norske drikkevannskilder - (VKM)
Samdal, Ingunn Anita; Ballot, Andreas Hendrik; Boahene, Nana Yaa; Eriksen, Gunnar Sundstøl; Flø, Daniel; Haande, Sigrid; Svendsen, Camilla; Amlund, Heidi; Beyer, Jonny; Brantsæter, Anne Lise; Bremer, Sara; Mariussen, Espen; Thomsen, Cathrine; Knutsen, Helle Katrine (Peer reviewed; Journal article, 2021) -
Overvåkning av jodstatus og jodrelaterte stoffskiftesykdommer i Norge – en kartlegging av behov og muligheter og anbefalinger for veien videre
Abel, Marianne Hope; Dahl, Lisbeth; Brantsæter, Anne Lise; Åsvold, Bjørn Olav (Research report, 2023)I Norge, og i de fleste andre land i verden, må jod tilsettes i næringskjeden for å hindre jodmangel i befolkningen. Jod tilsettes i dag i fôret til husdyr, og melk har siden 1950 vært den viktigste kilden til jod i ... -
Risk assessment of dioxins, furans, and dioxin-like PCBs in food in Norway - Scientific Opinion of the Panel on Contaminants of the Norwegian Scientific Committee for Food and Environment
Knutsen, Helle Katrine; Amlund, Heidi; Beyer, Jonny; Bukhvalova, Barbara Alexandra; Engeset, Dagrun; Lillegaard, Inger Therese Laugsand; Mariussen, Espen; Mathisen, Gro Haarklou; Brantsæter, Anne Lise; Bremer, Sara; Eriksen, Gunnar Sundstøl; Samdal, Ingunn Anita; Thomsen, Cathrine (Peer reviewed; Journal article, 2022)