Communities
Select a community to browse its collections.
Havforskningsinstituttet [11557]
Recently Added
-
Risk assessment of grilled and barbecued food
(Peer reviewed; Journal article, 2024)When grilling, more harmful substances can be formed than when frying in a pan. For most people, there is a low risk associated with eating grilled food. Grilling food at a high temperature and/or on a campfire, often, and ... -
Survey report (Part 1) from the joint Norwegian/Russian Ecosystem Survey in the Barents Sea and the adjacent waters August-October 2023 — Covering Survey Execution, Data Management, Plankton Community, Fish Recruitment, Commercial Pelagic Fish and Fish Biodiversity
(IMR/PINRO Joint Report Series;2024 - 2, Research report, 2024)English summary Sammendrag The aim of the joint Norwegian/Russian ecosystem survey in the Barents Sea and adjacent waters, August-October (BESS) is to monitor the status and changes in the Barents Sea ecosystem and provide ... -
The impact of advection on a Subarctic fjord food web dominated by the copepod Calanus finmarchicus
(Peer reviewed; Journal article, 2024) -
Nytt konsept for krok og forsyn til linefiske
(Rapport fra havforskningen;2024 - 11, Research report, 2024)Prosjektet «Nytt konsept for krok og forsyn til linefiske" ble igangsatt i 2020 og hadde som mål å (1) utvikle en krok som ikke korroderer og som er mer effektiv og har lengre levetid enn dagens krok, og (2) utvikle et ... -
Vurdering av kunnskapsgrunnlaget for bestemmelse av vandringsruter for vill postsmolt av atlantisk laks i Norge - Potensielle interaksjoner med planlagte områder for oppdrett til havs
(Rapport fra havforskningen;2024 - 20, Research report, 2024)I denne rapporten vurderes kunnskapsgrunnlaget for å kunne estimere vandringsruter for vill postsmolt av atlantisk laks, og om disse overlapper med tre planlagte områder for oppdrett til havs. Kunnskapen om vandringsveier ...