Overlevelse av kveis (Anisakis) i tørrfisk. Dokumentasjon knyttet til overlevelse av kveis (Anisakis) i produksjon av tørrfisk. Sluttrapport FHF prosjekt nr. 901332
dc.contributor.author | Bao, Miguel | |
dc.contributor.author | Roiha, Irja Sunde | |
dc.contributor.author | Giulietti, Lucilla | |
dc.contributor.author | Cipriani, Paolo | |
dc.contributor.author | Levsen, Arne | |
dc.date.accessioned | 2021-02-25T09:42:03Z | |
dc.date.available | 2021-02-25T09:42:03Z | |
dc.date.created | 2021-02-24T14:55:53Z | |
dc.date.issued | 2019 | |
dc.identifier.uri | https://hdl.handle.net/11250/2730291 | |
dc.description.abstract | Tørrfisk er usaltet fisk som er tørket på naturlig vis hengende på hjell i ca. 3 måneder. Det brukes stort sett torsk (Gadus morhua) i produksjonen av tørrfisk. I Lofotområdet starter produksjonen av tørrfisk hvert år i forbindelse med skreifisket som vanligvis foregår mellom januar og april. Fisken henger på hjell i ca. 3 måneder fulgt av ettermodning i 2-3 måneder innendørs i et tørt og luftig miljø. Under tørkingen mister produktet mellom 70-75% av vannet, men tørrfisken beholder ferskfiskens næringsinnhold, bare mer konsentrert. | |
dc.language.iso | nob | |
dc.publisher | Havforskningsinstituttet | |
dc.title | Overlevelse av kveis (Anisakis) i tørrfisk. Dokumentasjon knyttet til overlevelse av kveis (Anisakis) i produksjon av tørrfisk. Sluttrapport FHF prosjekt nr. 901332 | |
dc.type | Research report | |
dc.description.version | publishedVersion | |
dc.source.pagenumber | 10 | |
dc.identifier.cristin | 1893273 | |
dc.relation.project | Fiskeri- og havbruksnæringens forskningsfinansiering: 901332 | |
cristin.ispublished | true | |
cristin.fulltext | original |