• norsk
    • English
  • norsk 
    • norsk
    • English
  • Logg inn
Vis innførsel 
  •   Hjem
  • Havforskningsinstituttet
  • Publikasjoner fra CRIStin
  • Vis innførsel
  •   Hjem
  • Havforskningsinstituttet
  • Publikasjoner fra CRIStin
  • Vis innførsel
JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

Validation and reproducibility of a new iodine specific food frequency questionnaire for assessing iodine intake in Norwegian pregnant women

Næss, Synnøve; Aakre, Inger; Kjellevold, Marian; Dahl, Lisbeth Jane; Nerhus, Ive; Midtbø, Lisa Kolden; Wik, Maria
Journal article, Peer reviewed
Published version
Thumbnail
Åpne
s12937-019-0489-4.pdf (848.7Kb)
Permanent lenke
http://hdl.handle.net/11250/2635682
Utgivelsesdato
2019
Metadata
Vis full innførsel
Samlinger
  • Articles [3336]
  • Publikasjoner fra CRIStin [3507]
Originalversjon
Nutrition Journal. 2019, 18 (1), .   10.1186/s12937-019-0489-4
Sammendrag
Iodized salt is not mandatory in Norway, and the permitted level of iodine in table salt is low (5 μg/g). Thus, milk and dairy products, fish and eggs are the main dietary sources of iodine in Norway. Mild-to-moderate iodine deficiency in pregnant women has been described in several European countries, including Norway. There are few validated tools available to assess iodine intake in an efficient manner. The aim of the current study was to assess the validity and reproducibility of a new iodine-specific food frequency questionnaire (I-FFQ) in Norwegian pregnant women.
Tidsskrift
Nutrition Journal

Kontakt oss | Gi tilbakemelding

Personvernerklæring
DSpace software copyright © 2002-2019  DuraSpace

Levert av  Unit
 

 

Bla i

Hele arkivetDelarkiv og samlingerUtgivelsesdatoForfattereTitlerEmneordDokumenttyperTidsskrifterDenne samlingenUtgivelsesdatoForfattereTitlerEmneordDokumenttyperTidsskrifter

Min side

Logg inn

Statistikk

Besøksstatistikk

Kontakt oss | Gi tilbakemelding

Personvernerklæring
DSpace software copyright © 2002-2019  DuraSpace

Levert av  Unit