Vis enkel innførsel

dc.contributor.authorTobiassen, Torbjørn
dc.contributor.authorEvensen, Tor Hatten
dc.contributor.authorOlsen, Stein Harris
dc.contributor.authorHeia, Karsten
dc.contributor.authorJoensen, Sjurdur
dc.contributor.authorIngolfsson, Olafur
dc.contributor.authorHumborstad, Odd Børre
dc.contributor.authorNordtvedt, Tom Ståle
dc.contributor.authorTveit, Guro Møen
dc.date.accessioned2018-07-25T11:27:33Z
dc.date.available2018-07-25T11:27:33Z
dc.date.created2018-06-21T10:09:47Z
dc.date.issued2018
dc.identifier.isbn978-82-8296-551-4
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/11250/2506448
dc.description.abstractNår en sammenligner den levendeleverte hysa med tradisjonelt levert hyse på slakte/leveringsdagen, så er det store forskjeller med hensyn på kvalitet. Den levendeleverte hysa som blir pre-rigor prosessert har veldig lite spalting, god konsistens og lite blod i filetene, dette i motsetning til den tradisjonelt leverte hysen fra en annen båt. Når fisken lagres videre i 1 døgn så blir disse forskjellene litt mindre, men levendelevert hyse kommer klart best ut her også, noe som viser at den tåler lagring bedre. For å oppnå best mulig kvalitet er det viktig at levendelevert hyse prosesseres raskest mulig. Noen av de viktigste funnene så langt i prosjektet er: • Det er mulig å levere levende hyse rett til landanlegg for kontrollert slakting og videre pre-rigor prosessering. • De største utfordringene med spalting, konsistens og blod kan minimeres med levendelevering og pre-rigor filetering. • Produksjonsutbytte øker og samtidig vil andelen som kan benyttes til høykvalitetsprodukter øke kraftig sammenlignet med tradisjonell produksjon. • Kvalitetsforbedringen ser ut til å opprettholdes under lagring som filet.
dc.description.abstractLanding and delivery of live haddock - optimal slaughter, cooling and processing with regard to product quality
dc.language.isomis
dc.publisherNofima AS
dc.relation.ispartofNofima rapportserie
dc.relation.ispartofseriesNofima rapportserie
dc.relation.urihttps://nofimaas.sharepoint.com/:b:/s/public/EYRFdb5uW65Gqf9MO_cLXcQB0GqXj3PjChjvzy7WI7rFwg
dc.titleIlandføring av levendelevert hyse – Optimal behandling, slakting, kjøling og prosessering med hensyn til kvalitet
dc.title.alternativeIlandføring av levendelevert hyse – Optimal behandling, slakting, kjøling og prosessering med hensyn til kvalitet
dc.title.alternativeLanding and delivery of live haddock - optimal slaughter, cooling and processing with regard to product quality
dc.typeResearch report
dc.description.versionpublishedVersion
dc.source.pagenumber26
dc.source.issue15/2018
dc.identifier.cristin1592827
dc.relation.projectFiskeri- og havbruksnæringens forskningsfond: 901279
dc.relation.projectNofima AS: 11721
cristin.unitcode7431,15,0,0
cristin.unitnameFangst
cristin.ispublishedtrue
cristin.fulltextoriginal


Tilhørende fil(er)

Thumbnail

Denne innførselen finnes i følgende samling(er)

Vis enkel innførsel