dc.contributor.author | Tobiassen, Torbjørn | |
dc.contributor.author | Evensen, Tor Hatten | |
dc.contributor.author | Olsen, Stein Harris | |
dc.contributor.author | Heia, Karsten | |
dc.contributor.author | Joensen, Sjurdur | |
dc.contributor.author | Ingolfsson, Olafur | |
dc.contributor.author | Humborstad, Odd Børre | |
dc.contributor.author | Nordtvedt, Tom Ståle | |
dc.contributor.author | Tveit, Guro Møen | |
dc.date.accessioned | 2018-07-25T11:27:33Z | |
dc.date.available | 2018-07-25T11:27:33Z | |
dc.date.created | 2018-06-21T10:09:47Z | |
dc.date.issued | 2018 | |
dc.identifier.isbn | 978-82-8296-551-4 | |
dc.identifier.uri | http://hdl.handle.net/11250/2506448 | |
dc.description.abstract | Når en sammenligner den levendeleverte hysa med tradisjonelt levert hyse på slakte/leveringsdagen, så er det store forskjeller med hensyn på kvalitet. Den levendeleverte hysa som blir pre-rigor prosessert har veldig lite spalting, god konsistens og lite blod i filetene, dette i motsetning til den tradisjonelt leverte hysen fra en annen båt. Når fisken lagres videre i 1 døgn så blir disse forskjellene litt mindre, men levendelevert hyse kommer klart best ut her også, noe som viser at den tåler lagring bedre. For å oppnå best mulig kvalitet er det viktig at levendelevert hyse prosesseres raskest mulig. Noen av de viktigste funnene så langt i prosjektet er: • Det er mulig å levere levende hyse rett til landanlegg for kontrollert slakting og videre pre-rigor prosessering. • De største utfordringene med spalting, konsistens og blod kan minimeres med levendelevering og pre-rigor filetering. • Produksjonsutbytte øker og samtidig vil andelen som kan benyttes til høykvalitetsprodukter øke kraftig sammenlignet med tradisjonell produksjon. • Kvalitetsforbedringen ser ut til å opprettholdes under lagring som filet. | |
dc.description.abstract | Landing and delivery of live haddock - optimal slaughter, cooling and processing with regard to product quality | |
dc.language.iso | mis | |
dc.publisher | Nofima AS | |
dc.relation.ispartof | Nofima rapportserie | |
dc.relation.ispartofseries | Nofima rapportserie | |
dc.relation.uri | https://nofimaas.sharepoint.com/:b:/s/public/EYRFdb5uW65Gqf9MO_cLXcQB0GqXj3PjChjvzy7WI7rFwg | |
dc.title | Ilandføring av levendelevert hyse – Optimal behandling, slakting, kjøling og prosessering med hensyn til kvalitet | |
dc.title.alternative | Ilandføring av levendelevert hyse – Optimal behandling, slakting, kjøling og prosessering med hensyn til kvalitet | |
dc.title.alternative | Landing and delivery of live haddock - optimal slaughter, cooling and processing with regard to product quality | |
dc.type | Research report | |
dc.description.version | publishedVersion | |
dc.source.pagenumber | 26 | |
dc.source.issue | 15/2018 | |
dc.identifier.cristin | 1592827 | |
dc.relation.project | Fiskeri- og havbruksnæringens forskningsfond: 901279 | |
dc.relation.project | Nofima AS: 11721 | |
cristin.unitcode | 7431,15,0,0 | |
cristin.unitname | Fangst | |
cristin.ispublished | true | |
cristin.fulltext | original | |