Blar i Publikasjoner fra CRIStin på utgivelsesdato
Viser treff 121-140 av 3025
-
Spennende forskningsnytt om sild og makrell pluss eksotiske bilder og film fra ekspedisjon i Sørishavet
(Conference object, 2014) -
Atlantic salmon, Salmo salar L.: food utilization, protein growth efficiency and maturation
(Chapter, 2014)Atlantic salmon, Salmo salar L., is an anadromous carnivore living in fresh water during the first year(s) of life and migrating to the sea after smoltification. The early life period in fresh water and the first sea winter ... -
What can selection experiments teach us about fisheries-induced evolution?
(Peer reviewed; Journal article, 2014) -
Do eggs collected in egg surveys accurately reflect adult fecundities?
(Conference object, 2014) -
Comparison of organic and conventional food and food production. Part II: Animal health and welfare in Norway
(VKM Report, Research report, 2014) -
Experimental evidence of threat-sensitive collective avoidance responses in a large wild-caught herring school
(Peer reviewed; Journal article, 2014)Aggregation is commonly thought to improve animals’ security. Within aquatic ecosystems, group-living prey can learn about immediate threats using cues perceived directly from predators, or from collective behaviours, for ... -
Tallknusing av sukkertaredata
(Research report, 2014)Norsk institutt for vannforskning (NIVA) og Havforskningsinstituttet (HI) har gjennomført prosjektet «Tallknusing av sukkertare-data», på oppdrag fra Miljødirektoratet. Gjennom prosjektet har tilgjengelige data som kan ... -
Hva bestemmer egenskaper og økologisk funksjon i ålegrasenger?
(Research report, 2014)Juni 2014 ble 27 ålegrasenger i Aust-Agder undersøkt for å analysere hvilke miljøfaktorer som bestemmer egenskaper som tetthet og høyde til ålegrasplanten i engene, og om enger med tett ålegrasvegetasjon er leveområde for ... -
Bestandsstatus, forvaltning og økologi: nvg sild og makrell
(Conference object, 2014) -
Seleksjon i 4-panels enkeltristseksjon med- og uten løftepanel. Rapport fra fullskalaforsøk gjennomført ombord på tråleren "Ramoen" i perioden 28.oktober - 10.november 2013
(Research report, 2014)Resultatene fra toktet viste at løftepanelet foran sorteringsristen hadde en betydelig effekt på parameteren Cgrid, dvs. sannsynligheten for at en fisk kommer i kontakt med rista, og dermed på seleksjonen av torsk. Forskjellen ... -
Comparison of organic and conventional food and food Production. Part IV: Human health – hygiene and pathogens
(VKM Report, Research report, 2014) -
Regional impact from fin-fish farming in an intensive production area (Hardangerfjord, Norway)
(Peer reviewed; Journal article, 2014) -
Atlantic salmon, Salmo salar L.: genetic variations in protein metabolism and growth
(Chapter, 2014)Atlantic salmon, Salmo salar L., is an anadromous species living in fresh water during the first year(s) of life until it smolts, and later in the sea from post-smolts until maturation before returning to fresh water to ... -
Nature Index Costa Rica. An IPBES pilot project.
(NINA rapport;1112, Research report, 2014)KORT OM NI-CR Pilotprosjektet “Nature Index Costa Rica” (NI-CR) har tatt mål av seg å demonstrere kapasi-tetsutvikling i tråd med målsettingene til Naturpanelet (IPBES). Gjennom det ett-årige pilot-prosjektet samarbeidet ... -
High host densities dilute sea lice Lepeophtheirus salmonis loads on individual Atlantic salmon, but do not reduce lice infection success
(Peer reviewed; Journal article, 2014) -
Presentation of the mackerel-ecosystem survey (IESSNS) 2. July - 12. August 2014
(Conference object, 2014) -
Hva skjer i havet? Økosystemet i Norskehavet under lupen
(Conference object, 2014) -
Probabilistic maturation reaction norms assessed from mark-recaptures of wild fish in their natural habitat
(Peer reviewed; Journal article, 2014) -
Utnyttelse av P fra sildeavskjær som alternativ P kilde i fôr til laksesmolt (Salmo salar L.)
(Nofima rapportserie, Research report, 2014)Målet med dette prosjektet var å øke verdiskapningen av marint restråstoff ved å utvikle bioteknologiske løsninger som kan frigjøre P fra fiskebein og gjøre P mer tilgjengelig for laks, samt å utvikle nye marine P ingredienser ... -
Historical changes in macroalgal communities in Hardangerfjord (Norway)
(Peer reviewed; Journal article, 2014)