• Ernæringsbehov og fôring for optimal helse og overlevelse av rensefisk - Del 1 berggylt 

      Lein, Ingrid; Berge, Gerd Marit; Bogevik, André Sture; Bæverfjord, Grete; Hamre, Kristin (Nofima rapportserie, Research report, 2021)
      Berggylt bør i alle livsstadier tilbys fôr som er prosessert ved lave temperaturer, som agglomerering eller kaldekstrudering, fordi dette gir bedre mineralisering og mindre deformiteter, og også redusert dødelighet hos ...
    • Ernæringsbehov og fôring for optimal helse og overlevelse av rensefisk - Del 2 Rognkjeks 

      Lein, Ingrid; Berge, Gerd Marit; Bogevik, André Sture; Hamre, Kristin; Aas, Grete Hansen; Kortner, Trond M.; Kousoulaki, Katerina; Krogdahl, Åshild; Remø, Sofie C.; Sæle, Øystein (Nofima rapportserie, Research report, 2021)
      Rognkjeks har et velutviklet tarmsystem, men pH i magen faller først ved 1,0-1,5 gram. Rognkjeksen bør derfor tilbys agglomerert eller kaldekstrudert fôr fram til denne størrelsen. Fôr med 55 % protein, 17 % fett og 6 % ...
    • Feeding response of Atlantic cod (Gadus morhua) to attractants made from by-products from the fishing industry 

      Palm, Anne Christine Utne; Bogevik, André Sture; Humborstad, Odd Børre; Aspevik, Tone; Pennington, Michael Robert; Løkkeborg, Svein (Peer reviewed; Journal article, 2020)
      The aim of this behavioural study was to identify potential feeding attractants to be incorporated in an alternative longline bait for Atlantic cod. The attractants should be based on low-cost surplus resources that are ...