• Dietary micronutrient composition affects fillet texture and muscle cell size in Atlantic salmon (Salmo salar) 

      Hamre, Kristin; Bjørnevik, Marit; Espe, Marit; Conceição, Luis E. C.; Johansen, Johan; Silva, Joana; Hillestad, Marie; Prabhu, P. Antony Jesu; Taylor, John F.; Tocher, Douglas R.; Lock, Erik-Jan; Hemre, Gro Ingunn (Peer reviewed; Journal article, 2020)
      During the past 20 years, plant ingredients have taken over as the main constituents in feed for Atlantic salmon. This has changed the nutrient composition of the feeds, the bioavailability of nutrients and perhaps nutrient ...
    • Fôr, fôring og kvalitet 

      Olsen, Rolf Erik; Bjørnevik, Marit (Havforskningsnytt, Working paper, 2003)
    • Temperatur og lys påvirker muskelstrukturen hos laks 

      Bjørnevik, Marit (Havforskningsnytt, Working paper, 2001)
    • Validering av optimale mikronæringsstoff-nivå i laksefôr - ASSESSFEED 

      Hamre, Kristin; Taylor, John F.; Silva, Joanna; Lock, Erik-Jan; Johansen, Johan; Hillestad, Marie; Conceição, Luís E.C.; Tocher, Douglas R.; Espe, Marit; Bjørnevik, Marit; Hemre, Gro Ingunn (Rapport fra havforskningen;21-2018, Research report, 2018)
      ASSESSFEED er et prosjekt utgått fra EU-prosjektet ARRAINA, med målsetning å validere nye anbefalinger for tilsetning av mikronæringsstoffer, særlig vannløselige vitaminer, i laksefôr. Det ble kjørt et fôingsforsøk der ...