• Future feed resources in sustainable salmonid production: A review 

      Albrektsen, Sissel; Kortet, Raine; Skov, Peter Vilhelm; Ytteborg, Elisabeth; Gitlesen, Susanne; Kleinegris, Dorinde Mechtilde Meike; Mydland, Liv Torunn; Hansen, Jon Øvrum; Lock, Erik Jan Robert; Mørkøre, Turid; James, Philip; Wang, Xinxin; Dragøy, Ragnhild; Vang, Birthe; Hatlen, Bjarne; Daneshvar, Ehsan; Bhatnager, Amit; Jensen, Linda B.; Øverland, Margareth (Peer reviewed; Journal article, 2022)
      Aquaculture is one of the most resource-efficient and sustainable ways to produce animal protein. The Food and Agriculture Organization predicts that cultivated aquatic species will provide around 53% of the world's seafood ...
    • Mot en ny havnæring for tare? : Muligheter og utfordringer for dyrking av alger i Norge 

      Norderhaug, Kjell Magnus; Skjermo, Jorunn; Kolstad, Kari; Broch, Ole Jacob; Ergon, Åshild; Handå, Aleksander; Horn, Svein Jarle; Lock, Erik-Jan; Øverland, Margareth (Fisken og havet;2020 - 5, Research report, 2020)
      Behovet for bærekraftig produksjon av mat fra havet har aktualisert dyrking av tang og tare. Selv om potensialet for dyrking er stort i Norge er produksjonen på prøvestadiet på grunn av utfordringer knyttet til marked, ...