dc.contributor.author | Norderhaug, Kjell Magnus | |
dc.contributor.author | Skjermo, Jorunn | |
dc.contributor.author | Kolstad, Kari | |
dc.contributor.author | Broch, Ole Jacob | |
dc.contributor.author | Ergon, Åshild | |
dc.contributor.author | Handå, Aleksander | |
dc.contributor.author | Horn, Svein Jarle | |
dc.contributor.author | Lock, Erik-Jan | |
dc.contributor.author | Øverland, Margareth | |
dc.date.accessioned | 2021-01-15T11:28:53Z | |
dc.date.available | 2021-01-15T11:28:53Z | |
dc.date.created | 2020-12-15T09:44:08Z | |
dc.date.issued | 2020 | |
dc.identifier.uri | https://hdl.handle.net/11250/2723245 | |
dc.description.abstract | Behovet for bærekraftig produksjon av mat fra havet har aktualisert dyrking av tang og tare. Selv om potensialet for dyrking er stort i Norge er produksjonen på prøvestadiet på grunn av utfordringer knyttet til marked, produksjon, miljø og forvaltning. I denne rapporten har Havforskningsinstituttet, SINTEF og NMBU sammen undersøkt mulighetene for utvikling av en bærekraftig ny havnæring og hva som skal til for å lykkes med lønnsom produksjon av alger. Rapporten kommer også med anbefalinger i forhold til å initiere forskning og innovasjon som kan stimulere til utvikling av en lønnsom og bærekraftig taredyrkingsindustri i Norge. | en_US |
dc.language.iso | nob | en_US |
dc.publisher | Havforskningsinstituttet | en_US |
dc.relation.ispartof | Fisken og Havet | |
dc.relation.ispartofseries | Fisken og havet;2020 - 5 | |
dc.relation.uri | https://www.hi.no/hi/nettrapporter/fisken-og-havet-2020-5 | |
dc.title | Mot en ny havnæring for tare? : Muligheter og utfordringer for dyrking av alger i Norge | en_US |
dc.title.alternative | Towards a new marine industry for kelp? : Potential and challenges for culturing algae in Norway | en_US |
dc.type | Research report | en_US |
dc.description.version | publishedVersion | en_US |
dc.source.pagenumber | 24 | en_US |
dc.source.issue | 2020 - 05 | en_US |
dc.identifier.cristin | 1859834 | |
cristin.ispublished | true | |
cristin.fulltext | original | |