• Program for fremmedstoffer i fôrmidler av fisk - Rapport for innsamlede prøver 2019 

      Lundebye, Anne-Katrine; Bakkejord, Jannicke Alling; Nøstbakken, Ole Jakob; Lie, Kai Kristoffer; Sele, Veronika; Ørnsrud, Robin (Rapport fra havforskningen;2020 - 40, Research report, 2020)
      Mattilsynet er oppdragsgiver for dette overvåkningsprogrammet, som har som formål å undersøke innholdet av fremmedstoffer i fôrmidler av fisk, og som gjennomføres ved Havforskningsinstituttet. Overvåkingsprogrammet supplerer ...
    • Program for fremmedstoffer i fôrmidler av fisk - Rapport for prøver innsamlet i 2021 

      Lundebye, Anne-Katrine; Bakkejord, Jannicke Alling; Nøstbakken, Ole Jakob; Sele, Veronika; Ørnsrud, Robin (Rapport fra havforskningen;2022 - 27, Research report, 2022)
      Mattilsynet er oppdragsgiver for dette overvåkningsprogrammet, som har som formål å undersøke innholdet av fremmedstoffer i fôrmidler av fisk, og som gjennomføres ved Havforskningsinstituttet. Overvåkingsprogrammet supplerer ...
    • Program for fremmedstoffer i fôrmidler av fisk - Rapport for prøver innsamlet i 2022 

      Lundebye, Anne-Katrine; Bakkejord, Jannicke Alling; Nøstbakken, Ole Jakob; Lie, Kai Kristoffer; Sele, Veronika (Rapport fra havforskningen;2023 - 39, Research report, 2023)
      Mattilsynet er oppdragsgiver for dette overvåkningsprogrammet, som har som formål å undersøke innholdet av fremmedstoffer i fôrmidler av fisk, og som gjennomføres ved Havforskningsinstituttet. Overvåkingsprogrammet supplerer ...
    • Program for fremmedstoffer i fôrmidler av fisk : Surveillance project on undesirable substances in feed ingredients of fish origin Rapport for innsamlede prøver 2018 : report 2018 

      Lundebye, Anne-Katrine; Bakkejord, Jannicke Alling; Nøstbakken, Ole Jakob; Sele, Veronika; Ørnsrud, Robin (Rapport fra havforskningen;2019 - 36, Research report, 2019)
      Mattilsynet er oppdragsgiver for dette overvåkningsprogrammet, som har som formål å undersøke innholdet av fremmedstoffer i fôrmidler av fisk, og som gjennomføres ved Havforskningsinstituttet. Overvåkingsprogrammet supplerer ...
    • Program for overvåking av fiskefôr 

      Sele, Veronika; Sanden, Monica; Berntssen, Marc; Lunestad, Bjørn Tore; Espe, Marit; Lie, Kai Kristoffer; Amlund, Heidi; Lundebye, Anne-Katrine; Hemre, Gro Ingunn; Waagbø, Rune; Ørnsrud, Robin (Rapport fra havforskningen;25-2018, Research report, 2018)
      Mattilsynet er oppdragsgiver for denne overvåkningen som er en del av Norges oppfølging av nasjonalt og internasjonalt regelverk på dyrefôr. Denne rapporten oppsummerer resultater fra det offentlige overvåknings- og ...
    • Program for overvåking av fiskefôr - Årsapport for prøver innsamlet i 2020 

      Sele, Veronika; Berntssen, Marc HG; Prabhu, P. Antony Jesu; Lundebye, Anne-Katrine; Lie, Kai Kristoffer; Espe, Marit; Storesund, Julia Endresen; Ørnsrud, Robin (Rapport fra havforskningen;2021 - 28, Research report, 2021)
      Overvåknings- og kartleggingsprogrammet for fiskefôr utføres på vegne av Mattilsynet. I 2020 ankom det 85 fiskefôr, 9 fiskemel, 9 vegetabilske mel, 10 fiskeoljer, 8 vegetabilske oljer, 4 insektmel og 16 premikser som ble ...
    • Program for overvåking av fiskefôr - Årsrapport for prøver innsamlet i 2018 

      Sele, Veronika; Sanden, Monica; Berntssen, Marc; Storesund, Julia Endresen; Lie, Kai Kristoffer; Espe, Marit; Lundebye, Anne-Katrine; Hemre, Gro Ingunn; Waagbø, Rune; Ørnsrud, Robin (Rapport fra havforskningen;2019 - 30, Research report, 2019)
      Mattilsynet er oppdragsgiver for denne overvåkningen som er en del av Norges oppfølging av nasjonalt og internasjonalt regelverk på dyrefôr. Denne rapporten oppsummerer resultater fra det offentlige overvåknings- og ...
    • Program for overvåking av fiskefôr - Årsrapport for prøver innsamlet i 2019 

      Ørnsrud, Robin; Silva, Marta Sofia; Berntssen, Marc HG; Lundebye, Anne-Katrine; Storesund, Julia Endresen; Lie, Kai Kristoffer; Waagbø, Rune; Sele, Veronika (Rapport fra havforskningen;2020 - 34, Research report, 2020)
      Overvåknings- og kartleggingsprogrammet for fiskefôr utføres på vegne av Mattilsynet som en del av Norges oppfølging av nasjonalt og europeisk regelverk på dyrefôr. Programmet gjennomføres for å få et situasjonsbilde av ...
    • Program for overvåking av fiskefôr - Årsrapport for prøver innsamlet i 2022 

      Sele, Veronika; Silva, Marta Sofia; Prabhu, P. Antony Jesu; Hamre, Kristin; Skjærven, Kaja Helvik; Espe, Marit; Liland, Nina Sylvia; Lie, Kai Kristoffer; Berntssen, Marc HG; Lundebye, Anne-Katrine (Rapport fra havforskningen;2023 - 36, Research report, 2023)
      Overvåknings- og kartleggingsprogrammet for fiskefôr utføres på vegne av Mattilsynet. I 2022 fikk Havforskningsinstituttet tilsendt 80 fiskefôr, 13 fiskemel, 2 fiskeproteinkonsentrat, 15 vegetabilske mel, 3 insektmel, 10 ...
    • Program for overvåking av fiskefôr : Årsrapport for prøver innsamlet i 2021 

      Sele, Veronika; Lundebye, Anne-Katrine; Berntssen, Marc HG; Storesund, Julia Endresen; Lie, Kai Kristoffer; Philip, Antony J. Prabhu; Nøstbakken, Ole Jakob; Waagbø, Rune; Ørnsrud, Robin (Rapport fra havforskningen;2022 - 22, Research report, 2022)
    • A review of chemical contaminants in marine and fresh water fish in Nigeria 

      Uzomah, Abimbola; Lundebye, Anne-Katrine; Kjellevold, Marian; Chuku, Fubara A.; Stephen, Oluwafemi A. (Peer reviewed; Journal article, 2021)
      Pollutants in aquatic food are a major global concern for food safety and are a challenge to both national and international regulatory bodies. In the present work, we have reviewed available data on the concentrations of ...
    • Risikovurdering av ”energidrikker” med koffein, taurin, glukuronolakton, inositol og vitaminer. 

      Krogdahl, Åshild; Alexander, Jan; Andersen, Lene Frost; Dybing, Erik; Farstad, Wenche Kristin; Frøyland, Livar; Halvorsen, Ragnhild; Haugen, Margaretha; Husøy, Trine; Julshamn, Kåre; Kapperud, Georg; Kruse, Hilde; Lie, Øyvind; Lundebye, Anne-Katrine; Løvik, Martinus; Meltzer, Helle Margrete; Narvhus, Judith; Naterstad, Kristine; Nes, Ingolf; Næss, Bjørn; Paulsen, Jan Erik; Sanner, Tore; Skåre, Janneche Utne; Steffensen, Inger-Lise; Sundheim, Leif (VKM report, Research report, 2005)
    • Risk assessment on the use of triclosan in cosmetics. Prepared by the Scientific Committee in cooperation with the Panel on Biological Hazards and the Panel on Food Additives, Flavourings, Processing Aids, Materials in contact with Food and Cosmetics 

      Krogdahl, Åshild; Alexander, Jan; Andersen, Lene Frost; Dybing, Erik; Farstad, Wenche Kristin; Heir, Even; Husøy, Trine; Høiby, Arne; Kapperud, Georg; Kruse, Hilde; Lassen, Jørgen Fredrik; Lie, Øyvind; Lundebye, Anne-Katrine; Lunestad, Bjørn Tore; Løvik, Martinus; Naterstad, Kristine; Narvhus, Judith Ann; Nes, Ingolf; Nesbakken, Truls; Næss, Bjørn; Paulsen, Jan Erik; Rimstad, Espen; Robertson, Lucy Jane; Sanner, Tore; Scheie, Anne Aamdal; Skjerve, Eystein; Skåre, Janneche Utne; Steffensen, Inger-Lise; Sundheim, Leif; Wasteson, Yngvild (VKM Report, Research report, 2005)
    • Sampling protocol for the determination of nutrients and contaminants in fish and other seafood – The EAF-Nansen Programme 

      Reksten, Amalie Moxness; Bøkevoll, Annbjørg; Frantzen, Sylvia; Lundebye, Anne-Katrine; Kögel, Tanja; Kolås, Kjersti; Aakre, Inger; Kjellevold, Marian (Peer reviewed; Journal article, 2020)
      Seafood plays a central role in global food and nutrition security. However, there is a lack of data on the concentration of nutrients and contaminants in fish and other seafood, especially in low- and middle-income ...
    • Seasonal variations in mercury, cadmium, lead and arsenic species in Norwegian blue mussels (Mytilus edulis L.) – Assessing the influence of biological and environmental factors 

      Gomez Delgado, Ana Isabel; Tibon, Jojo; Silva, Marta Sofia; Lundebye, Anne-Katrine; Aguera, Antonio; Rasinger, Josef; Strohmeier, Tore; Sele, Veronika (Peer reviewed; Journal article, 2023)
      Blue mussels (Mytilus edulis L.) can accumulate undesirable substances, including the potentially toxic elements (PTEs) cadmium (Cd), mercury, (Hg), lead (Pb), arsenic (As) and As species. In this study, the levels of PTEs ...
    • Subchronic dietary exposure to ethoxyquin dimer induces microvesicular steatosis in male BALB/c mice 

      Bernhard, Annette; Rasinger, Josef Daniel; Wisløff, Helene; Kolbjørnsen, Øyvor; Myrmel, Lene Secher; Berntssen, Marc; Lundebye, Anne-Katrine; Ørnsrud, Robin; Madsen, Lise (Journal article; Peer reviewed, 2018)
      The use of the synthetic antioxidant ethoxyquin (6-ethoxy-2,2,4-trimethyl-1,2-dihydroquinoline; EQ) in animal feed results in the presence of EQ residues and metabolites, including the EQ dimer (1,8′-bi(6-ethoxy-2,2,4-tr ...
    • Tolerance and dose-response assessment of subchronic dietary ethoxyquin exposure in Atlantic salmon (Salmo salar L.) 

      Bernhard, Annette; Rasinger, Josef Daniel; Betancor, Mónica B.; Caballero, María José; Berntssen, Marc; Lundebye, Anne-Katrine; Ørnsrud, Robin (Journal article; Peer reviewed, 2019)
      Ethoxyquin (EQ; 6-Ethoxy-2,2,4-trimethyl-1,2-dihydroquinoline) has been used as an antioxidant in feed components for pets, livestock and aquaculture. However, possible risks of EQ used in aquafeed for fish health have not ...